Будинок відпочинку фірми «Укркомплект Плюс» у селі Кобці, Васильківського району Київської області захопили і розгромили бандити, що видають себе за активістів Євромайдану. Про це повідомив заступник директора компанії Віталій Косматовський.

«Кілька тижнів тому люди в масках увірвалися в будинок відпочинку, який знаходиться за 30 км від Києва, погрожуючи розправою охороні, захопили його, розграбували майно. Весь цей час бандити продовжували жити в будинку, а міліція покривала їх», - зазначив Віталій. Зокрема було викрадено трактор, квадроцикл, мотоцикл, меблі, побутову техніку, посуд, постільну білизну, викручені розетки і вимикачі, знята сантехніка, зіпсований благоустрій території, викорчувані дерева і чагарники. Нападників було близько 20 осіб, і вони були озброєні пістолетами та автоматами Калашникова. Вони приїжджали і від'їжджали на мікроавтобусах, а власників не підпускали до об'єкта. Навколо будинку натягнута розтяжка з гранат».

 
 
Слід зазначити, що будинок відпочинку перебував під охороною ДСО (Державної служби охорони) Васильківського райвідділу РОВС, які були підняті за викликом. Факт захоплення підтвердився. Однак дивує, що правоохоронці не зупинили злочинців, а приєдналися до них і до ранку розпивали алкоголь. У той же час охоронців будинку відпочинку били, зв'язували і всіляко знущалися, погрожували вбити, але через десять днів мучителям набридла ця забава й охоронців вигнали з території будинку відпочинку», повідомляють «Версії».

Косматовський зазначив, що звернувся до райвідділу міліції з письмовою заявою, яку міліція проігнорувала. А саме, відмовила в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину.

 
 
Також було написано заяву на ім'я глави МВС Арсенія Авакова з вимогою прийняти екстрені заходи щодо затримання злочинців і вилучення у них зброї, і притягнення їх до відповідальності. А також попросили вжити заходів реагування щодо працівників ДСО та Васильківського райвідділу міліції, які не виконують своїх прямих обов'язків захисту, безпеки і майна громадян.

Подібні інциденти нині мають масовий характер, але міліція не діє і жоден злочинець досі не був спійманий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584