Після того як інформаційний галас вляжеться, всім, у тому числі опонентам РФ, стане очевидно, що Росія в ситуації з Кримом діє відповідно до норм міжнародного права, вважає спікер Держдуми Сергій Наришкін.

«Гострий політичний конфлікт в Україні, що розвивається, вимагає від нас осмислення та юридичного аналізу ситуації. Для депутатів Держдуми абсолютно очевидно, що Росія діє в відповідно до норм міжнародного права. І коли інформаційний галас вляжеться, я думаю, для всіх це стане очевидним, навіть для наших сьогоднішніх супротивників. Напевно, за винятком тих, хто є носієм так званих подвійних стандартів», - сказав у п'ятницю Наришкін на засіданні Наукової ради з правотворчості при голові Держдуми, повідомляє РІА «Новости».

Спікер Держдуми зазначив, що ці носії подвійних стандартів продовжують сперечатися щодо територіального питання, але мовчать про людей, які проживають в Криму. «І зрозуміло, чому мовчать. Тому що вибір, зроблений кримчанами, він очевидний, він переконливий і вибір зроблений на вільній основі. Поки такі політичні оцінки тривають, ми повинні наводити свої аргументи і історичного, і юридичного характеру до найширшої аудиторії», - додав Наришкін.

Він підкреслив, що ситуація залишається непростою, оскільки навіть в таких авторитетних і шанованих міжнародних організаціях як Венеціанська комісія «є ті, хто погано поінформований або заангажований, і через свою заангажованість відразу займає позицію київської влади, яка дивним чином ставиться до права».

Як раніше повідомляв ForUm, у ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

27 березня Генеральна асамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399