Україна повинна відновити захист товарів за допомогою голографії. Про це йдеться у відкритому листі колективу національного виробника - товариства з обмеженою відповідальністю «Спеціалізоване підприємство «Голографія».

«Наше підприємство має все для негайного початку виготовлення якісного захисту для марок акцизного податку та створення ефективної електронної системи адміністрування податку. Ми готові безкоштовно надати країні технології без залучення іноземних розробок. Ми гарантуємо задоволення всіх потреб у голографічному захисті марок акцизного податку із збереженням низького рівня цін», - повідомляється в листі.

Колектив також повідомляє про економічний ефект впровадження комплексної системи контролю над обігом алкоголю та тютюну. «З введенням у 2003 р. голографічного захисту марок збільшилися обсяги надходжень до бюджету за статтями: акцизний збір, податок на додану вартість і податок на прибуток (2004 р. - 6,8 млрд грн, 2005 р. - 8,4 млрд грн), повідомляє «УНІАН».

У 2008 р. було запроваджено акцизні марки з удосконаленим захистом. Вже у 2010 р. зросло виробництво алкоголю на 46%, тютюну - на 20%, збільшилися доходи Держбюджету на 21% - на 9 млрд грн щорічно», - зазначають в товаристві.

За словами колективу, НАН України підтверджує, що на сьогодні в світі немає альтернативи голографічному захисту документів і товарів.

У квітні 2012 р. чиновники забезпечили ухвалення постанови КМУ, якою був скасований голографічний захист марки. Це дозволило виготовляти практично незахищену акцизну марку аж до вересня 2013 року, що спричинило багатомільярдні втрати бюджету - близько 9 млрд тільки протягом 2012 - 2013 рр.

СП «Голографія» з відповідальністю заявляє, що Україна не потребує іноземних технологій або консультацій, вартість яких значно перевищує українські. Продукти, технологічні рішення, розроблені і введені нашими фахівцями в галузі систем захисту товарів і документів, що перевищують світові аналоги.

Що стосується впровадження в Україні так званих «електронних марок», просимо звернути увагу, що у світі цю технологію не використовують, тому що вона запатентована на ім'я одного з великих виробників тютюнової продукції. Це нонсенс, що виробники сигарет надаватимуть технології контролю над сплатою ними податків.

Наостанок колектив просить розглянути пропозицію й ініціювати створення урядової робочої групи, яка відвідає підприємство і переконається у повній готовності до виготовлення державного замовлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

494