Казахстан з подивом сприйняв ноту українського МЗС щодо висловлювань президента Казахстану про ситуацію в Україні, заявив у п'ятницю на брифінгу в Астані офіційний представник МЗС Казахстану Жанболат Усенов.

«Ноту українського МЗС ми сприйняли із здивуванням. Вочевидь, її поява була обумовлена більшою мірою емоціями, а не здоровим глуздом»,- сказав Усенов.

За його даними, в п'ятницю тимчасовий повірений у справах України в Казахстані буде запрошений в МЗС для повторного роз'яснення офіційної позиції Казахстану щодо української кризи. «Письмово відповідати на згадану ноту ми не плануємо», - додав Усенов, повідомляє РІА «Новости».

Він зазначив, що Казахстан займає виважену позицію щодо ситуації в Україні. «Глава держави неодноразово, в тому числі і в Гаазі, закликав до виходу з української кризи на основі мирних переговорів усіх сторін, загальнонародних, істинно репрезентативних демократичних виборів і сприяння економічного відновлення країни», - сказав Усенов.

Він наголосив, що Астана не вбачає в цих заявах «приводів для невдоволення української сторони».

Як раніше повідомляв ForUm, перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко вручила раднику-посланнику посольства Республіки Казахстан в Україні Аргіну Оспанову ноту, в якій висловлена стурбованість змістом заяв президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва щодо подій в Україні, зроблених 25 березня на брифінгу в Гаазі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

572