Москва сподівається, що європейські партнери приймуть ситуацію в Україні, навколо неї і в Криму з почуттям усвідомлення реальності. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі з кіпрським колегою Іоаннісом Касулідісом.

«Ми обговоримо ситуацію в Україні, навколо неї і в Криму, - сказав він. - Сподіваюся, що європейські партнери приймуть цю ситуацію з почуттям усвідомлення реальності».

Міністр додав, що також має намір обговорити з Касулідісом питання двосторонніх відносин. «Наші відносини перебувають на високому рівні», - зазначив Лавров, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За словами кіпрського міністра, на зустрічі будуть розглянуті питання діалогу між двома країнами. «Хотів би почути ваші оцінки щодо ситуації в Україні», - сказав він, звертаючись до російського колеги.

Нагадаємо, 27 березня Генеральна асамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України.

Як раніше повідомляв ForUm , у ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447