Робота лікарів швидких стає дедалі небезпечнішою - останнім часом вони зазнають нападів.

«На минулому чергуванні на нашу бригаду нападав п'яний агресивний нібито співробітник СБУ, - ділиться враженнями лікар Андрій Т. - Це сталося на вул. Богдана Хмельницького. Він напився і вирішив, що сам зможе розігнати Майдан. Силу свою показував, погрожував. Добре, що зброї у нього при собі не було. Очікувати від нього можна було все що завгодно».

Лікар іншої бригади розповів, що ледь не потрапив під обстріл.

«Це було в районі барикад на перехресті Богдана Хмельницького і Хрещатика, ми саме там чергували. З-за барикад вибіг спочатку один чоловік, а за ним полетіло ще троє, які стріляли в його напрямку. І все це зовсім поряд із нами. Старший лікар нам відповів: «Ну що я можу зробити? Стійте далі», - розповів Віктор.

Лікарі кажуть, що тепер Майдан взагалі став для них проблемою, пишуть «Вести».

«На жаль, там залишилось не так багато адекватних людей. По-хорошому, революція вже відбулася. Туди викликають через хронічні хвороби, які ніяк не в'яжуться з подіями, що відбулися. Наприклад, їдемо до людини, у якої трофічні виразки на ногах. Вона заробила їх за довгі роки неправильного життя. Але вона - у відповідь: це тому, що я тут стояв. Але не він же стояв, інші! А ще нам заборонено розпорядженням згори говорити, що вони п'ють. І якщо валяється п'яний, то веземо його в лікарню».

У міністерстві охорони здоров'я обіцяють, що чергувань на Майдані стане менше. «За ініціативою медслужби Майдану скорочується кількість медпунктів. Їх буде мінімум, але достатньо для обслуговування учасників акцій, - запевнив директор департаменту Віталій Мохорєв. - А з приводу захисту, я вважаю, що люди, які посягають на життя медиків, - злочинці. Але поки що таких фактів не зафіксовано, особливо пов'язаних із Майданом. Зараз у всіх машинах є тривожні кнопки. І медик може зв'язатися з черговим по станції швидкої допомоги, той оперативно викличе наряд міліції».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

802