Росія значно посилила свою військову присутність в Чорному та Азовському морях.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, кораблями та катерами Берегової охорони і флоту Росії проводяться активні маневри.

«Патрульна прикордонна авіація України вчора у північно-західній частині Чорного моря відстежувала три кораблі Чорноморського флоту Росії і три судна забезпечення Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз». Кораблі «Чорноморнафтогазу» під прапорами РФ базуються поблизу морських стаціонарних платформ. Ще два кораблі Чорноморського флоту, що перебувають в західній частині Азовського моря. Всі судна рухалися в нейтральних водах і на значному віддаленні від зовнішньої межі територіального моря України», - наголошується в повідомленні.

Також, як зазначили в Держприкордонслужбі, патрульна авіація за період активізації заходів обстежила майже 12,5 тис. км сухопутної ділянки державного кордону, 20 тис. кв. км акваторії Азовського і територіального морів, більше 40 тис. кв. км виключної (морської) економічної зони України. Під час моніторингу кордону прикордонною авіацією використовується допоміжна апаратура, яка дозволяє з високою точністю відстежувати ситуацію на місцевості.

«Тільки 26 березня було обстежено близько 600 кілометрів українсько-російської та українсько-молдавської ділянок. Під час обльоту сухопутної ділянки державного кордону екіпажі не виявили порушень», - сказано в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

862