Більшість людей на Майдані були вбиті зі зброї, яка перебувала в руках представників силових структур. Про це заявив в.о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час 21-го засідання Комітету з парламентського співробітництва Україна-ЄС, повідомляє прес-служба в.о. президента.

Відповідаючи на пропозицію європейських парламентаріїв допомогти в розслідуванні злочинів, що сталися на Майдані, Турчинов зазначив, що українська сторона буде вдячна за будь-яку допомогу в цьому питанні, «в тому числі й за участь міжнародних експертів».

«Наших слідчих цікавить не тільки питання, хто вбивав, їх цікавить також питання, хто давав наказ убивати», - сказав він, зазначивши, що наказ убивати мирних громадян вважає найбільшим злочином.

За словами Турчинова, можливо, розслідування відбувається не так швидко, як би цього хотілося, «але вся правда про вбивць та їхніх замовників буде оприлюднена».

«Ми обов'язково доведемо це слідство до фінального кінця, а фінал буде тоді, коли всі і вбивці, і замовники сидітимуть на лаві підсудних», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm , раніше в.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що особи снайперів, причетних до масового розстрілу протестувальників на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого, встановлені.

Генеральна прокуратура України перевіряє список усіх представників правоохоронних структур, які перебували 20 лютого на Майдані, на причетність до розстрілів людей.

З 30 листопада 2013 року по 11 березня 2014 року загинули 102 учасники протистоянь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1192