Оприлюднення розмови між екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і народним депутатом Нестором Шуфричем свідчить про боротьбу всередині правлячої еліти. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

«Цю розмову Тимошенко з Шуфричем можна розглядати як компромат на екс-прем'єра. Вона говорить дуже неприємні речі на адресу південного сходу України. А публікація розмови - це частина політичної боротьби і взаємовідносин всередині правлячих еліт. Я маю на увазі Порошенка, Тимошенко, Кличка», - сказав Копатько.

При цьому, на його думку, у південного сходу немає кандидата, здатного протистояти комусь із представників правлячих політиків.

«Публікація розмов політиків - це частина політичної боротьби, яку ми спостерігаємо. Згадайте розмову Нуланд з послом США в Україні. Озвучена тоді інформація, нині втілюється в життя. Вони казали, що потрібна підтримка Яценюкові, Кличкові, Тягнибоку і «Батьківщині». Зараз вони вийшли на новий рівень в українській політиці. Збіг це чи заплановані події - я так далеко бачити не можу», - каже він.

Також експерт зазначає, що прогнозувати розвиток політичної ситуації в Україні найближчим часом складно, адже є зовнішні втручання. «Україна зараз це арена для серйозної геополітичної боротьби між Європою, Росією та США», - додає соціолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1309