Мінськ і Київ продовжать діалог, незважаючи на відкликання Україною посла, при цьому Білорусія не бачить сенсу в подібних діях у відповідь, заявив у четвер начальник управління інформації МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

Раніше Україна викликала для консультацій свого посла в Білорусі Михайла Єжеля через висловлювання білоруського президента Олександра Лукашенка щодо статусу Криму.

«Вже після відкликання українського посла для консультацій посол Білорусі в Україні Валентин Величко зустрічався з першим заступником міністра закордонних справ України. Таким чином, наш діалог з Україною триває», - цитує Мирончика агентство Белта.

За його словами, білоруська сторона виходить з того, що «рівень посла - це рівень, на якому повинні підтримуватися відносини між дружніми сусідніми країнами, пов'язаними тісними економічними і міжособистісними контактами», повідомляє РІА «Новости».

«Ми сподіваємося, що на цьому рівні наші відносини будуть продовжуватися й надалі», - зазначив Мирончик. Він також зазначив, що у зв'язку з відкликанням українського посла для консультацій Мінськ «не бачить необхідності в аналогічних кроках».

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України викликало посла України в Білорусі Михайла Єжеля для консультацій у зв'язку з позицією білоруського керівництва щодо Криму.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що Білорусь де-факто визнала Крим частиною території Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

614