Як заявив у суботу президент США Барак Обама, НАТО готове реагувати, але лише тоді, коли буде атакована одна з країн-членів альянсу, пише Мікеле Зурлені в статті, надрукованій на сайті тижневика Panorama.

Обама продемонстрував м'язи, але також сказав, що не стане застосовувати силу в зв'язку з українською кризою: «Сполучені Штати застосують свою військову силу для захисту будь-якої країни НАТО, яка буде атакована. В цьому суть Північноатлантичного альянсу: коли один із його учасників у небезпеці, інші йдуть йому на допомогу. Це попередження прозвучало для Володимира Путіна, щоб він не зробив поспішних кроків, а також у зв'язку з посиленням цими днями напруженістю між Сирією і Туреччиною», - повідомляє видання, пише «Інопреса».

«Обама також хотів уточнити, що НАТО не буде за допомогою військової сили втручатися в кризу між Україною і Росією. Київ не є членом альянсу, і тому у країн-членів немає ніяких зобов'язань щодо Києва. Водночас президент США визнав неможливим військове зіткнення з Москвою через Україну. Росія, повторив він, не є загрозою для американської національної безпеки. Цю фразу можна вважати відповіддю на полеміку, розпочату Міттом Ромні цими днями. Він сказав, що Обама робить величезну помилку, не вважаючи Москву ворогом Вашингтона», - пише автор статті.

«Щоб протистояти анексії Криму, США і Європа продовжать йти шляхом санкцій і дипломатії. Економічні санкції проти лідера Кремля будуть застосовані, якщо він здійснить інші силові акції. Мова йде про свого роду червону лінію. Володимир Путін уже зрозумів, якими будуть наслідки за вторгнення в області України, в яких більшість представлена російськомовним населенням. Це будуть інші, ще більш суворі санкції. Обама продемонстрував м'язи, але і сказав Путіну, що не має наміру застосовувати силу. Наступний крок за лідером Кремля, який її вже застосував», - підсумовує видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

689