Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр не мислить про виключення Росії з «великої двадцятки» і Ради безпеки ООН.

«Росія залишається і залишатиметься нашим партнером на Сході, без неї є неможливим вирішення серйозних світових конфліктів, наприклад сирійського та іранського. Тому ми повинні продовжувати діалог», - Штайнмайєр заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Відмова від цієї можливості не в інтересах сторін. Також політик зазначив, що не уявляє собі повернення до холодної війни: «Ніхто не може всерйоз бажати цього. Сторонам необхідно повернутися до розумного співіснування», пише «Інопреса».

Що ж стосується ситуації в Криму, то Захід, підкреслює Штайнмайєр, дав «ясну відповідь на дії Росії, що суперечать міжнародному праву. У Москві знають, що ми запровадимо додаткові санкції, у випадку якщо Росія буде заглядатися на інші частини України». «Тим не менш, демонстрація військової сили з боку НАТО, без сумнівів, є неправильною відповіддю на дії Росії». Також негативно політик відгукнувся про «червоні лінії, які не можна переступати». «Політика - це не урок малювання кольоровими олівцями», - заявив Штайнмайєр, додавши, що криза в Криму став найсерйознішою кризою в Європі за останні чверть століття.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

924