Уряд України прогнозує зниження ВВП у 2014 році на 3% і рівень інфляції від 12 до 14%. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи у Верховній Раді.

«Перше: ми прогнозуємо падіння ВВП на 3%, і це буде тільки в тому разі, якщо ми приймемо пакет, запропонований урядом... Друге: ми реально оцінюємо ситуацію щодо інфляції, поточного року рівень інфляції становитиме від 12 до 14%», - сказав він.

Говорячи про прогноз падіння ВВП України, Яценюк зазначив, що Кабмін виходив з того, що Верховна Рада ухвалить пакет законодавчих ініціатив. «Якщо ці закони ухвалені не будуть, ми прогнозуємо дефолт, і ми прогнозуємо мінус 10% ВВП», - додав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Коментуючи прогноз інфляції на поточний рік, прем'єр-міністр зазначив, що цей прогноз залежить від того, яким чином буде стабілізовано валютно-обмінний курс і який ефект матиме підняття адміністративних цін в українській економіці.

Також Яценюк повідомив, що антикризові заходи, запропоновані урядом України, зумовлені тим, що «загальний обсяг фіскального розриву, або тих коштів, яких не вистачає на виживання країни, становить 289 млрд грн».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

896