В умовах дестабілізації ситуації в Автономній Республіці Крим та Севастополі Міністерством доходів і зборів буде запроваджено новий механізм, який дозволить місцевим суб'єктам господарювання платити податки відповідно до законодавства України.

Для цього, як повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства доходів і зборів, кримським підприємцям пропонується перереєструвати свій бізнес на територію міста Києва.

«Юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, які перебувають на обліку в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, необхідно звернутися до державного реєстратора реєстраційної служби України в областях та місті Києві для внесення відомостей про зміну місця знаходження в Єдиний державний реєстр. Після надходження відомостей з ЄДР, органи доходів і зборів беруть на облік таких платників», - пояснили у відомстві.

Платники, які перебувають у стані переходу з органів доходів і зборів в Автономній Республіці Крим або міста Севастополя в органи доходів і зборів в м. Києві вважаються прийнятими на облік у відповідних податкових інспекціях ГУ Міндоходів у Києві.

Суб'єкти господарювання, які сплачують податки на території Києва, а єдиний внесок на території Автономної Республіки Крим чи міста Севастополя, можуть подати заяву про взяття його на облік як страхувальника до відповідної податкової інспекції у столиці.

Платники, щодо яких законом не передбачено включення до ЄДР, та які прийняли рішення про зміну місця знаходження в органи доходів і зборів в областях та Києві, повинні подати відповідну заяву в обрану податкову інспекцію, на підставі якої буде здійснено їх облік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

649