Сенат Польщі зарезервував у бюджеті країни близько 1 млн доларів на молодіжні обміни з Україною. У Варшаві про це українським журналістам повідомив голова Сенату Богдан Борусевич.

«Ми розуміємо, що Україна має зараз фінансові труднощі і дамо більше або повністю профінансуємо цей проект», - сказав він.

Борусевич зазначив, що польська влада планує залучити до реалізації молодіжних обмінів органи місцевої влади Польщі, що, за його словами, дозволить збільшити бюджет проекту «мінімум удвічі», повідомляє «УНІАН».

За оцінками голови Сенату, в обмінах можуть взяти участь від кількох тисяч до понад 10 тисяч молодих людей з України та Польщі. Він сказав, що в першу чергу в обмінах братимуть участь школярі.

Борусевич зазначив, що влада Польщі планує підготувати концепцію проведення молодіжних обмінів до травня, щоб перші обміни відбулися вже у червні, коли у школярів починаються канікули.

Він додав, що Польща свого часу реалізувала схожу програму обмінів з Німеччиною, в рамках якої за 10 років обидві країни відвідали 2,1 млн молодих людей.

За словами Борусевича, польська влада планує підписати з Україною договір, який дозволив би реалізувати цю програму.

Він зазначив, що обміни проводитимуться з усіма регіонами України. «Зокрема, в південно-східних областях, там люди зовсім не знають, що таке Євросоюз, Польща, їх лякають якимись ордами, націоналістами еtc», - сказав глава Сенату Польщі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

620