Маршалок Сенату Польщі Богдан Борусевич вирішив скасувати запланований на 15-16 квітня Форум регіонів з Російською Федерацією, який мав відбутися у польському Гданську.

Як передає «УНІАН», про це він повідомив українським журналістам у Варшаві.

«Вважаю, що те, що відбулося в Україні, - агресія Росії, від'єднання Криму та роль в цьому Ради федерації РФ, - ведуть до того, що цей форум не може відбутися», - сказав Борусевич, зазначивши, що офіційно поінформував про це російську сторону 26 березня.

За його словами, форум, який щорічно проходив (починаючи з 2009 року) і завданням якого була активізація співпраці органів місцевої влади Польщі та РФ, був дуже ефективним інструментом.

Борусевич висловив жаль, що ця співпраця переривається, і зазначив, що форум в будь-якому разі не може відбутися, оскільки проти цього виступають представники польських органів місцевого самоврядування.

Крім того, за його словами, голова Ради федерації РФ Валентина Матвієнко не змогла б приїхати в Польщу, оскільки потрапила до списку осіб, яким заборонений в'їзд на територію Євросоюзу.

Борусевич зазначив, що росіяни активно цікавилися тим, чи відбудеться цей форум.

Форум проходив почергово у Польщі та Росії. Його останнє засідання відбулося у Нижньому Новгороді в березні 2013 року й було присвячене питанням науки і культури. У форумі беруть участь представники польського Сенату, Ради федерації РФ та місцевих органів влади обох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

533