Росія має гарантувати, що у неї немає планів військового вторгнення на територію України. Про це заявив міністр оборони США Чак Хейгел після переговорів з британським колегою Філіпом Хаммондом, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Розмовляючи зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу, я спеціально запитав його, чому РФ розгортає свої збройні сили на західному кордоні. Шойгу запевнив мене, що у росіян немає намірів перетинати кордон України», - сказав Хейгел.

На думку глави Пентагону, «реальність така, що збільшення чисельності російських військ на західному кордоні триває». «Росіяни повинні гарантувати, що вони як і раніше прихильні до того, в чому мене запевнив Шойгу», - зазначив американський міністр.

Хейгел обговорив 20 березня по телефону з Шойгу ситуацію довкола України. «Це була довга розмова, вона тривала близько години», - повідомив офіційний представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі.

За його словами, Хейгел порушив питання про російських військах, дислокованих поблизу кордону з Україною. Він зазначив, що «це була відверта розмова», і глава Пентагону вдячний російському колезі за тривалу бесіду.

Як повідомляв ForUm, Росія продовжує перебазування своїх військовослужбовців і техніки в прикордонні з Україною райони.

За даними Держприкордонслужби, за минулу добу на різних ділянках українсько-російського кордону зафіксовано понад 40 випадків польотів російських безпілотних літальних апаратів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417