Міністерство закордонних справ України підтверджує інформацію про загибель зниклої громадянки України Марини Буракової у Мексиці через асфіксію. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Мзс Євген Перебийніс.

«За інформацією посольства України в Мексиканських Сполучених Штатах, за результатами проведеної шляхом порівняльного аналізу ДНК процедури ідентифікації тіла невідомої особи, знайденого на території штату Юкатан 16 жовтня 2013 року, мексиканськими компетентними органами було з'ясовано, що воно належить громадянці України Марині Бураковій, 1987 року народження», - сказав Перебийніс.

При цьому він зазначив, що згідно з висновками судмедекспертів, смерть Буракової настала приблизно наприкінці 2012 року внаслідок асфіксії, повідомляють «Українські новини».

Також він повідомив, що згідно з мексиканським законодавством, тіло людини, загиблої на території Мексики через насильницькі дії, не підлягає кремації та вивезенню за кордон протягом 3 років з моменту його виявлення для можливості проведення слідчими органами додаткових експертиз.

Нагадаємо, в лютому 2013 року МЗС підтверджувало вбивство українця Олександра Батичка в Мексиці.

Водночас дружина Батичка Марина Буракова на той момент не була знайдена.

На початку січня 2013 року в орендованій Батичком машині був знайдений труп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

604