Міністерство закордонних справ Росії висловило здивування «безвідповідальною і безпідставною» заявою офіційного представника МЗС України Євгена Перебийноса про нібито зростання ксенофобських настроїв у Росії. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства.

«Так звані факти, які він навів як приклад, не мають ніякої доказової бази. Вкотре у Києві намагаються валити з хворої голови на здорову», - вважають у МЗС РФ.

«На відміну від українських праворадикальних сил, які відкрито марширують містами України з фашистською символікою, вихваляють Бандеру та інших нацистських поплічників, оскверняють пам'ятники радянським воїнам-визволителям, у Росії активно готуються урочисто відзначити найближчим часом 70-річчя визволення від німецько-фашистських загарбників, зокрема, Одеси, Керчі, Севастополя, Сімферополя, інших міст. У Києві ж зараз, судячи з усього, інші пріоритети», - заявили у відомстві.

У Москві продовжують збирати і систематизувати численні факти грубих порушень прав російськомовного населення та представників інших етнічних громад України з боку доморощених ультранаціоналістів і неонацистів. «Найближчим часом ця інформація буде оприлюднена», - пообіцяли в дипвідомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584