Україна очікує від засідання Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, яке відбудеться 27 березня, підтвердження своєї територіальної цілісності.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, проект резолюції, який буде винесений на розгляд засідання Генасамблеї ООН, зараз активно обговорюється в ООН, передають «Українські новини».

При цьому він зазначив, що питання про демілітаризацію Криму в проект не внесено.

«Ми пропонуємо, щоб Генеральна асамблея ООН підтвердила суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Пропонується, щоб Генасамблея ООН закликала всі країни утриматися від дій, які спрямовані на порушення територіальної цілісності України, включаючи спроби модифікації якимось чином українського кордону шляхом сили чи погрозою сили не правовим методом», - сказав Перебийніс.

Також він сказав, що в документі йдеться про необхідність мирного вирішення ситуації шляхом політичного діалогу, а також необхідність утримуватися від односторонніх дій, які могли б загострити напругу.

Крім того, в документі наголошується, що референдум, який відбувся в Криму 16 березня, не має правової легітимності і не може бути основою для будь-якого перегляду статусу Автономної Республіки Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

710