Біометричні паспорти громадянам України почнуть видавати вже цього року, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми плануємо впродовж цього року почати видавати біометричні паспорти. І сподіваємося на те, що наші європейські партнери після остаточного введення цих рішень прискорять процес безвізового режиму між Україною і ЄС», - сказав він, відкриваючи розширене засідання уряду у середу в Києві.

Прем'єр підписав відповідний нормативний акт, в якому затверджується форма паспорта з біометричними даними.

За словами Яценюка, коштуватиме такий паспорт вдвічі дешевше, ніж нинішні закордонні паспорти.

Також, за його словами, уряд України схвалив необхідні законопроекти та нормативні акти для початку другого етапу візового режиму між Україною і Європейським Союзом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зараз у присутності єврокомісарів український уряд підпише й ухвалить остаточний пакет законодавчих ініціатив, необхідних для переходу України до другої стадії безвізового режиму. Фактично, йдеться про те, що зараз будуть ухвалені рішення, які дають можливість Україні в найкоротшій перспективі спільно з європейськими партнерами завершити процедуру переходу до безвізового режиму», - сказав Яценюк.

Після цього він підписав усі необхідні законопроекти і попросив парламент розглянути й ухвалити як невідкладні.

Зокрема, прем'єр підписав схвалений урядом законопроект про права біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, затверджену форму паспорта з біометричними даними, а також законопроект про внесення змін до деяких законів України про забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків, законопроект, який стосується соціального захисту безхатченків і безпритульних дітей.

Нагадаємо, раніше в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом до кінця 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1371