Європейський союз заборонив видавати російським громадянам Криму всі види європейських віз, включаючи шенгенські, у посольствах та візових центрах країн ЄС на території РФ.

Згідно з рішенням Європейської ради, візи у країни Євросоюзу видаватимуться жителям Криму тільки в Україні, оскільки Крим є (на думку Брюсселя) частиною цієї країни», - зазначили в Єврокомісії.

На цій підставі дипмісії держав ЄС у Росії не ставитимуть візи в російські паспорти жителям Криму, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Для отримання візи жителям Криму необхідно буде звертатися до посольства відповідних держав в Україні з паспортом громадянина цієї країни. У цьому разі рішення про видачу віз ухвалюватиметься відповідною країною», - пояснили в прес-службі ЄК.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77%виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

689