Українці, які проживають у Криму, зможуть оформляти шенгенську візу у генконсульстві Польщі в Одесі, кримчани з російськими паспортами цього зробити не зможуть, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

«Зараз встановлюються ці правила. Проте одне питання вже абсолютно чітке: всіх жителів Криму обслуговуватиме генконсульство в Одесі. Мова йде про громадян України і тільки про громадян України», - повідомив Сікорський на спільному брифінгу з в.о. міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею, передає «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що у зв'язку з напруженою ситуацією з безпекою в Криму генконсульство Польщі у Севастополі, яке було єдиним генконсульством країни-члена ЄС в Криму, було евакуйовано. Наразі, за словами глави МЗС Польщі, кримчани з українськими паспортами змушені їхати в Одесу для оформлення візи в польському генконсульстві.

Сікорський також нагадав, що ЄС призупинив діалог з Росією щодо лібералізації візового режиму.

Нагадаємо, посол Франції в Україні Алан Ремі заявив, що анексія Криму Росією не вплине на перспективи впровадження безвізового режиму України з Європейським Союзом, все залежатиме від ухвалення Україною необхідних законів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

622