В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляє, що Україна захищатиме свої східні території у разі вторгнення на них військ Російської Федерації.

Про це Дещиця сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі Радиславом Сікорським сьогодні в Києві.

«Що стосується Донецької та східних областей, ми захищатимемо ці території як військовими, так і загонами самооборони, якщо такий наступ почнеться», - підкреслив Дещиця.

Він ще раз наголосив, що Україна залишається прихильником того, що конфлікт з Росією можна вирішити дипломатичним шляхом, повідомляє «УНІАН».

Відповідаючи на запитання, як можна пояснити, що військові бази України в Криму здаються практично без єдиного пострілу, Дещиця сказав, що пріоритетом у цій ситуації є безпека людей. «Якщо порівнювати військові можливості України і Росії в Криму, то російські можливості набагато перевищують українські», - сказав глава МЗС.

За словами Дещиці, ніхто не зацікавлений у війні - ні в Україні, ні в Європейському Союзі, ні в Росії.

«Ми горді, що у нас є військові, які силою духу можуть протистояти автоматам Калашникова», - сказав він.

Дещиця ще раз наголосив, що Крим був і залишається українською територією.

Нагадаємо, 24 березня секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій заявив, що Росія не відмовилася від плану нападу на територію України.

25 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

671