Кримчани, які залишають півострів, можуть вклеїти фото або відновити загублений паспорт у будь-якому відділенні Державної міграційної служби, йдеться в повідомленні відомства.

«Голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний підписав роз'яснення територіальним органам ДМС щодо можливості обслуговування з паспортних питань громадян, які зареєстровані в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, за місцем звернення на всій території України», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, йдеться про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій після досягнення 25- і 45-річного віку, заміну паспорта у зв'язку зі зміною прізвища та з інших причин.

Таким чином, зазначені категорії осіб можуть отримати паспортні послуги в найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Слід зазначити, що спрощення стосується тільки громадян, зареєстрованих на Кримському півострові. Громадяни інших регіонів України можуть отримати зазначені послуги виключно за місцем проживання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240