Генеральний прокурор Російської Федерації Юрій Чайка підписав наказ про утворення прокуратури Криму та прокуратури міста Севастополя в системі прокуратури Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наказ передбачає формування апарату прокуратури Криму, а також підпорядкованих їй територіальних прокуратур районів і великих міст.

«У Криму буде сформовано 22 територіальні прокуратури», - уточнили у відомстві.

Наказ також передбачає створення Кримської прокуратури з нагляду за дотриманням законів у виправних установах, а також Сімферопольської і Керченської міжрайонних природоохоронних прокуратур.

Формування органів прокуратури Севастополя передбачає створення апарату прокуратури міста та чотирьох територіальних прокуратур районів міста. Крім того, буде створена Севастопольська міжрайонна природоохоронна прокуратура.

Крім цього у складі Південної транспортної прокуратури будуть утворені Керченська, Кримська та Севастопольська транспортні прокуратури.

Виконувачем обов'язків прокурора Республіки Крим призначена Наталія Поклонська.

Виконувати обов'язки прокурора Севастополя буде Ігор Шевченко.

Також наказом генпрокурора РФ створена військова прокуратура Чорноморського флоту Російської Федерації.

Нагадаємо, в. о. генерального прокурора України Олег Махніцький подав в Окружний адміністративний суд Києва позов про визнання протиправним та скасування рішення президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим, яким виконання обов'язків прокурора Криму покладено на Наталію Поклонську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502