Михайло Коваль пройшов усі необхідні перевірки для призначення на посаду в.о. міністра оборони.

Про це екс-міністр оборони, радник в.о. президента України Олександр Кузьмук сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо інформації, що нібито Коваля «могли завербувати», і щодо його перевірки для призначення на цю посаду.

«Безумовно, що людина, яка розглядається на посаду міністра оборони та інші, проходить перевірку. Мені відомо, що з виконувачем обов'язків міністра оборони генерал-полковником Ковалем були проведені ретельні співбесіди. Я не думаю, що людина, яка довго працює у Збройних силах та Прикордонних військах, потребує додаткової перевірки контрольними органами. Він ні на мить не відривався від своєї служби. І тут я можу з великою переконаністю сказати, що людина на своєму місці», - зазначив Кузьмук.

На запитання щодо необхідності відставки в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха Кузьмук сказав, що він тривалий час був «у відриві» від Збройних сил, оскільки перебував у відставці. Також, за його словами, досвід Тенюха є великим, але він становив лише морську компоненту ЗСУ.

«Тому сьогодні перед тими завданнями, які стоять перед Збройними силами, має бути людина, яка має загальний військовий досвід управління», - сказав Кузьмук і додав, що на цій посаді не може перебувати людина, делегована певною політичною силою.

Як повідомляв ForUm, у вівторок, 25 березня, Верховна Рада підтримала постанову про призначення Михайла Коваля на посаду в.о. міністра оборони. Перед цим ВР з другої спроби відправила Тенюха у відставку із зазначеної посади.

Крім того, сьогодні виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив екс-міністра оборони, народного депутата Олександра Кузьмука радником з питань оборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

757