Президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович подав до Центральної виборчої комісії документи на реєстрацію кандидатом у президенти. Про це він повідомив журналістам відразу після подачі документів.

За словами Рабиновича, він подав документи як самовисуванець. «Я подав заяву від себе особисто. Я не хочу, щоб мене хтось висував. У мене це досить зважене рішення і пов'язане з двома речами. Перше: я хочу зруйнувати віковий міф про антисемітську Україну, який зараз тиражують», - сказав Рабинович.

На його переконання, після його участі в президентській кампанії вже ніхто не говоритиме про антисемітизм в Україні, і цей міф буде розвіяний, повідомляє «УНІАН».

Другою причиною, за якою Рабинович вирішив балотуватися, це те, що він побачив, що може допомогти Україні в складний час.

«Я, можливо, скажу не дуже приємну річ для багатьох, але я найкращий кандидат, оскільки у мене немає маніакальної жаги влади. Я просто хочу допомогти своїй країні. Тому я ідеальний кандидат у цей складний час», - сказав Рабинович.

Нагадаємо, у ЦВК подали документи четверо кандидатів - самовисуванців: колишній перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-глава Харківської ОДА Михайло Добкін, один із лідерів Партії регіонів Сергій Тігіпко і Рабинович.

Зареєстрований лише один кандидат - Кузьмін.

Висування кандидатів у президенти завершується 30 березня, останній термін подачі документів для реєстрації кандидатів - 4 квітня.

Вибори президента України призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

872