Польща не відповідатиме на лист депутата Держдуми РФ Володимира Жириновського про поділ України.

Про це на брифінгу в Києві заявив посол Польщі в Україні Генрік Литвин.

«Дійсно, пан Жириновський написав такого листа у Міністерство закордонних справ Польщі. Наше Міністерство заявило, що відповіді не буде. Ми не сприймаємо цей лист як серйозну пропозицію. Це свого роду провокація, а позиція Польщі щодо України загальновідома. Тому серйозно підходити до листа Жириновського немає необхідності, і ніяких офіційних коментарів з цього приводу не буде», - сказав Литвин, повідомляє «УНІАН».

Крім того, за словами посла, в Польщі вивчали реакцію інтернет-співтовариства на лист Жириновського і дійшли висновку, що всі негативні коментарі щодо України були здійснені не з території Польщі.

«Ми аналізували інтернет-коментарі останніх тижнів. І є докази того, що переважна більшість коментарів, недоброзичливих щодо України, написані з комп'ютерів з-за меж Польщі», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в ЛДПР підтвердили, що спрямували звернення до керівництва Польщі, Румунії та Угорщини з пропозицією провести референдуми в суміжних з Україною регіонах цих держав.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив з приводу листа Жириновського: «Я не думаю, що такі хворобливі ідеї потрібно коментувати, тут не потрібно звертатися до МЗС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

648