НАТО стурбована нарощуванням військової присутності Росії на кордоні з Україною. Про це заявив генсек організації Андерс Фог Расмуссен.

«Ми дуже сильно стурбовані нарощуванням російської військової присутності на кордоні з Україною», - сказав він журналістам у Брюсселі.

За словами Расмуссена, у НАТО є «всі необхідні плани для забезпечення ефективного захисту союзників». «Ми також перебуваємо в процесі обговорення з Україною того, як ми можемо активізувати нашу підтримку цієї країни», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав раніше дав високу оцінку підготовці російських військ поблизу західного російського кордону. «Російські сили, які знаходяться порівняно близько від українського кордону, відрізняються високою чисельністю і дуже хорошою підготовкою», - зазначив воєначальник НАТО.

У той же час заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов заявив у неділю, що Москва дотримує всі міжнародні угоди щодо обмеження кількості військ у суміжних з Україною районах. В результаті інспекційних поїздок іноземних місій на російську територію, в тому числі в прикордонні з Україною райони, зарубіжними інспекторами були зроблені висновки про те, що «ніякої незаявленої військової діяльності, яка могла б загрожувати безпеці сусідніх держави, збройні сили Росії не проводять», - підкреслив Антонов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589