Міністерство соціальної політики обіцяє забезпечити проведення всіх необхідних виплат громадянам, які залишають Крим. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи в парламенті, заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

За її словами, згідно з дорученням прем'єр-міністра Мінсоцполітики організувало роботу з питань соціальної підтримки громадян, які на тимчасовій основі переселилися з АРК в інші регіони країни.

Також вона повідомила, що в контактний центр звернулось понад 3 тис. кримчан і кожне шосте звернення стосується розселення та забезпечення житлом.

Крім того, вона наголосила, що міністерство організувало роботу відповідних органів для надання соціальної допомоги та виплат громадянам на нових місцях перебування.

Також, за словами Денисової, кримським пенсіонерам дозволяється звертатися для отримання пенсій в будь-яке відділення Пенсійного фонду.

Охочим знайти роботу міністр порекомендувала звертатися у центри зайнятості. Вона зазначила, що Мінсоцполітики готове запропонувати розмістити 75 тис. вакансій по Україні та сприяти працевлаштуванню за чотирма програмами.

За словами Денисової, до центрів зайнятості звернулися 39 осіб, із яких 5 уже працевлаштовані.

Отримувачам страхових виплат вона порекомендувала звертатися до органів Фонду соціального страхування.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики Людмила Денисова заявила, що Київ не може перерахувати пенсії і соціальні виплати мешканцям Криму з технічних причин.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

676