Більше чотирьох тисяч військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи в парламенті, заявив в.о. міністра оборони Ігор Тенюх.

«4300 військовослужбовців та 2200 та їхніх сімей бажають продовжити службу в ЗСУ і бути евакуйованими з АРК», - заявив він.

Міністр також повідомив, що з початку агресії загальна чисельність українських військовослужбовців у Криму становила 18800 військових, із них ВМС - 11900, Повітряних сил - 2900, інших військових частин - 4000.

Нагадаємо, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, які перебувають у Криму.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257