Служба безпеки України у взаємодії з ГУ МВС України провела обшук в ПАТ «Банк «Ринкові технології», яке, за даними СБУ, брало участь у злочинних операціях з відмивання коштів і пов'язане з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

У рамках цього кримінального провадження здійснюються слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на документування протиправних дій посадових осіб комунального підприємства з обслуговування житлового господарства одного із районів Києва, а також низки інших державних підприємств і установ столичного регіону, комерційних структур та банківських установ, які налагодили схему привласнення бюджетних коштів.

Внаслідок зазначеної протиправної діяльності правопорушники, як повідомляє СБУ, привласнили понад 17 млн гривень бюджетних коштів.

Так, посадові особи цього комунального підприємства в період 2012-2014 рр. спільно із керівниками підрядних структур вносили до фінансово-господарської документації неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт, наданих послуг та поставлених товарів, а також їхньої вартості.

Неправомірно отримані підрядниками бюджетні кошти незаконно переводилися в готівку шляхом проведення безтоварних операцій з фіктивними комерційними підприємствами, рахунки яких відкриті у ВАТ «Банк «Ринкові технології», і передавалися службовим особам комунального підприємства та пов'язаним із ними особам.

«З метою отримання додаткових документальних даних, що підтверджують цю протиправну діяльність, виявлення інших епізодів злочинної діяльності та недопущення її проведення в майбутньому в ПАТ «Банк «Ринкові технології» відповідно до постанови слідчого судді 25.03.2014 проведено обшук. Зазначений банк є так званим «сертифікованим майданчиком» і безпосередньо пов'язаний із колишнім міністром внутрішніх справ», - наголошується в повідомленні.

Ведеться розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318