Член ОЗУ, оголошений раніше в розшук, Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців.

«Коли затримували, він був ще живий, «швидка», яку викликали, констатувала смерть», - розповів у вівторок на брифінгу в Києві перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він розповів, що в ніч з 24 на 25 березня працівники ГУБОЗ, у тому числі спецпідрозділу «Сокіл» проводили спецоперацію на території Рівненської області щодо затримання ОЗУ.

За словами першого заступника глави МВС України, затримання проходило в кафе «Три карася» біля Рівного.

«Були затримані троє осіб з числа ОЗУ», - розповів Євдокимов.

При цьому він підкреслив, що Музичко в ході затримання відкрив вогонь, і співробітники міліції у відповідь почали стріляти по ногах, а потім, під час самого затримання, лунали постріли.

Євдокимов розповів, що у трьох членів угруповання був автомат Калашникова та ПМ. «Під час цього затримання Музичко на крики «Стояти! Міліція!» тікав, вистрибнув у вікно і відкрив вогонь у співробітника спецпідрозділу «Сокіл», - зазначив він.

Він зазначив, що куля, випущена Музичком, влучила працівникові «Сокола» в окуляри, а потім застрягла у касці, у відповідь поранений міліціонер почав стріляти по ногах утікача. Потім, у ході затримання була боротьба і лунали постріли.

Також Євдокимов повідомив, що троє членів ОЗГ затримані і доставлені в Київ. З ними проводяться слідчі дії. «У діях членів ОЗГ вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 257 КК - бандитизм», - сказав він.

Також правоохоронець звернувся до жителів області для більш детального розслідування фактів діяльності цього угруповання.

Сашко Білий підозрювався у створенні ОЗУ та протидії співробітникам правоохоронних органів і був оголошений в розшук.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч з 24 на 25 березня поблизу Рівного застрелили керівника «Правого сектору» в Західній Україні Олександра Музичка, також відомого як Сашко Білий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

842