Депутатський корпус Воловецької райради VI скликання звернувся до керівництва нашої країни з вимогою припинити безчинства, що відбуваються на території України під прицілом збройних формувань різних видів.

Нагадаємо, вчора представники «Правого сектору» захопили дачу Віктора Медведчука, розташовану в селі Жденієво Воловецького району Закарпатської області, заявивши що «беруть її під охорону».

«Вважаємо, що безчинства не допоможуть навести лад у країні. Не варто використовувати злочинні методи там, де повинен працювати здоровий глузд і діяти верховенство права. Жодна людина не над законом, а тому захоплення приватної власності і розкрадання майна громадян не мають жодного стосунку до принципів демократизму і законності, за які боровся Майдан. Адже базовими цінностями нового українського суспільства є права людини і, ще раз підкреслюємо, верховенство права», - йдеться в заяві депутатів.

Народні обранці нагадали, що Віктор Медведчук - почесний громадянин Воловецького району, людина, шанована не тільки на Воловеччині і в Закарпатті, але і в цілому в Україні. «Ми завжди будемо пам'ятати ті добрі справи, які Віктор Володимирович зробив для нас - усіх без винятку мешканців Воловецького району, - коли був депутатом Верховної Ради України, першим заступником голови українського парламенту, главою Адміністрації Президента України», - стверджують народні обранці.

Вони нагадали, що за сприяння Медведчука були газифіковані населені пункти, відремонтовані школи, лікарні, ФАПи, дитсадки, сільські дороги, люди похилого віку і студенти отримували допомогу. Більше півсотні сімей, завдяки Медведчуку, мають роботу і стабільний заробіток. «За таку благодійність людині потрібно дякувати, а не карати», - переконані депутати.

Беручи до уваги зазначені події, депутатський корпус Воловеччини звернуся до в.о. президента України О. Турчинова, Генерального прокурора України О. Махніцького, Голови Служби безпеки України В. Наливайченка та Міністра внутрішніх справ А. Авакова з проханням припинити силові захоплення, які можуть штовхнути державу не на шлях євроінтеграції, а в безодню хаосу, свавілля і насильства.

«Варто нагадати, що закарпатці завжди були мирними, толерантними і врівноваженими людьми, а Верховинський край славився своєю гостинністю. Але ми не допустимо на своїй землі безчинств, знущань і нехтування чинними законами держави!» - йдеться в заяві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

943