Прокуратура Черкаської області оголосила підозру 6 співробітникам міліції за перевищення своїх повноважень під час масових заворушень у січні поточного року.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства з посиланням на прокурора області Віктора Миколенка, в рамках розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру 6 співробітникам батальйону патрульно-постової служби Управління МВС України в області за фактом фальсифікацій під час подій, що відбулися біля будівлі Черкаської ОДА 23 січня.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Слідчим управлінням прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівниками міліції під час проведення зборів громадян біля будівлі Черкаської обласної державної адміністрації з 21 по 27 січня цього року, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Черкасах ввечері 23 січня активісти намагалися захопити приміщення ОДА, проте їм завадили працівники міліції. Слідчим відділом Соснівського райвідділу в м. Черкаси УМВС України в області зареєстровано кримінальне провадження за фактом масових заворушень та блокування адміністративного будинку Черкаської облдержадміністрації.

За спробу захоплення будівлі Черкаської обласної державної адміністрації було затримано 58 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

528