Завтра, 25 березня, в Україну з робочим візитом прибуде делегація Європейського Союзу на чолі з комісаром з питань розширення та європейської політики добросусідства Штефаном Фюле та комісаром з питань оподаткування, митних платежів, боротьби з шахрайством і статистики Альгірдасом Шеметою. Про це в ході брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент Forum'у.

«25-26 березня в Україні з робочим візитом перебуватиме делегація ЄС на чолі з комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле і комісаром ЄС з питань оподатковування, митних платежів, боротьби з шахрайством і статистики Альгірдасом Шеметою, до складу якої входять високопоставлені чиновники структурних підрозділів Європейської комісії з питань торгівлі, фінансово-економічних, візово-міграційних питань», - сказав він.

За словами Перебийноса, в ході візиту відбудеться розширена зустріч делегації ЄС з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та членами українського уряду. Крім того, будуть проведені двосторонні зустрічі з керівниками міністерств.

Планується обговорити питання надання невідкладної фінансової допомоги Україні з боку ЄС з метою макроекономічної стабілізації України та порядок надання Україні автономних торговельних преференцій ЄС, у рамках яких в односторонньому порядку буде лібералізований доступ до ринку ЄС для українських експортерів. Також заплановано обговорення підготовки до підписання розділів Угоди про асоціацію з торговельно-економічних та секторальних питань.

Нагадаємо, 21 березня у Брюсселі підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом після президентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

758