Президент РФ Володимир Путін повідомив, що підписав указ про відродження норм фізичної підготовки - «Готовий до праці та оборони!».

«Указ про старт цього проекту вже підписано. При цьому вирішено зберегти стару назву - «Готовий до праці та оборони!» як данину традиціям нашої національної історії», - сказав В. Путін на засіданні ради зі спорту.

Путін підкреслив, що в рамках оновленого ГПО передбачається складання спортивних нормативів в 11 вікових групах, починаючи з шести років.

Масовий спорт, за словами Путіна, має розвиватися і бути більш доступним для людей різного віку, стану здоров'я, на що і спрямована ініціатива щодо відродження ГПО, передає «Інтерфакс».

«Запуск програми ГПО гостро ставить питання про майданчики для заняття спортом. Нам потрібна мережа некомерційних фізкультурно-спортивних клубів за місцем проживання, роботи або служби. Тобто в кроковій доступності», - сказав президент РФ, додавши, що повинні бути спортивні споруди і на відкритому повітрі.

Додатковою мірою залучення громадян до спорту, на думку Путіна, міг би стати механізм мотивування страхових медичних організацій. «Наприклад, через заохочення тих, хто веде здоровий спосіб життя, регулярно проходить диспансеризацію і не має страхових випадків за попередній календарний рік», - сказав президент РФ.

Крім того, Путін вважає «доцільним доповнити типовий перелік заходів щодо поліпшення умов та охорони праці, які щорічно реалізуються роботодавцем». «Скажімо, включити в соцпакет можливість компенсувати співробітникам оплату занять спортом у клубах і спортивних секціях», - сказав Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

882