Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов допускає, що вартість проведення в Україні турніру «Євробаскет-2015» можна скоротити в кілька разів після аудиту. Про це він заявив на прес-конференції, передає «РБК-Україна».

«У бюджеті грошей на проведення «Євробаскету-201» немає. Гроші на проведення поділяються на дві складові. Перша сума планувалася в розмірі 5,5 мільярдів гривень, але коли її скоротили, вона склала 1,2 млрд грн. Друга сума - це трохи більше 20 млн євро на проведення безпосередньо «Євробаскету». Це бюджет оргкомітету. Щодо другої суми ми призначили аудит», - заявив Булатов.

За словами міністра, кошториси, які подавалися при проведенні турнірів у минулому, несли в собі значну корупційну складову.

«Сміливо можу сказати, що поданий бюджет ми зможемо скоротити наполовину (на 10 млн євро), але більш предметно буде зрозуміло після завершення аудиту», - заявив Булатов.

Раніше Булатов зазначав, що немає підстав відмовлятися від першості Європи з баскетболу «Євробаскет-2015».

Нагадаємо, раніше голова комітету з «Євробаскету-2015» Маркіян Лубківський заявив, що Україна прийме Чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 р. у разі залучення інвесторів.

У грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Євробаскет-2015 мав пройти в шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові.

Раніше президент Федерації баскетболу України, олімпійський чемпіон, народний депутат України від фракції ПР Олександр Волков попередив, що Україна ризикує втратити право проведення «Євробаскету-2015».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1066