Захід продовжує проводити щодо України політику «дивної підтримки». Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Forum'у заявив експерт з економічної політики Віталій Кулик.

За його словами, це стосується як макрофінансової допомоги, так і позиції щодо Росії.

«З п'ятничним підписанням вступної частини угоди з ЄС принципово нічого не змінилося, хоча обіцянок стає все більше. Тепер гроші нам обіцяють навіть Японія та Ісландія, але кошти раніше не надходять», - зазначив він і додав, що нічого не може змінитися і після підписання політичної частини Асоціації, оскільки зволікання пов'язане з більш глибокими фактами.

«По-перше, причина в громіздкій процедурі прийняття рішень в ЄС. По-друге, проти Києва в Європі діє російське лобі. По-третє, в США питання фінансової підтримки України стало частиною широкого політичного торгу», - сказав він.

Кулик наголосив, що очікування економічної та політичної допомоги Заходу завищені і невиправдані. «На тлі переможної політичної ейфорії багато хто забув, що в світі триває економічна криза, і розвинені країни на світовій арені намагаються проводити сувору політику реалізації своїх інтересів. Підтримка молодших партнерів при цьому можлива лише тією мірою, яка відповідає цим інтересам», - підсумував експерт.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

614