Запровадження візового режиму в'їзду в Україну для росіян викличе посилення розколу серед самих українців. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомила соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

«Це буде ще один фактор, який розколе суспільство. Частина українців, які не пов'язані з Росією, будуть цим задоволені. Але та інша частина українців, особливо ті, що живуть в прикордонних областях, будуть дуже незадоволені, адже це торкнеться і їхніх інтересів», - сказала Бекешкіна.

Крім того, на її думку, Україна технічно не може швидко розширити кількість консульств на території РФ.

«Де росіяни будуть отримувати ці візи? У Москві? Готове українське МЗС відкрити консульства по всій Росії? Швидше ні, ніж так. Або вся Росія буде їздити за візами до Москви? Незрозумілий порядок видачі», - зазначає вона.

Також, на її думку, цілком логічно очікувати відповідного рішення з боку РФ. «Тоді постраждають багато українців: ті, хто працює в РФ, ті, хто має там родичів», - нагадує соціолог.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

545