Запровадження візового режиму в'їзду в Україну для росіян створить нову зону напруженості для українців зі східних областей. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

«Зараз достатньо посилити прикордонний контроль. Не варто створювати додаткових зон напруженості, особливо для східних областей. Адже там українці тісно спілкуються з родичами, що проживають в Росії, і їздять працювати в сусідню країну», - сказав він.

Також Когут нагадав, що Україна зараз намагається спростити візовий режим з іншим своїм сусідом - країнами ЄС, тому запровадження візового режиму з РФ є нелогічним.

«Щоб не допустити проникнення на територію України провокаторів, досить посилити пропуск через кордон. Але говорити про візи... Це не буде позитивно сприйнято, насамперед, самими українцями», - вважає вона.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією у зв'язку з подіями в Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451