Регіонали пропонують якомога швидше почати виконувати умови Росії для врегулювання конфлікту.

З тезами аналогічними до заяв МЗС РФ виступив на засіданні погоджувальної ради лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

Єфремов зазначив, що ситуація в східних регіонах України залишається напруженою. За його словами, першочерговим завданням на сьогодні є необхідність проведення конституційної реформи.

«Вироблення такої форми устрою країни, яка забезпечила б територіальну цілісність України, надання російській мові статусу другої державної», - сказав він.

Єфремов зазначив, що фракція Партії регіонів пропонує якомога швидше почати роботу конституційним зборам з пропорційним представництвом від регіонів.

Нагадаємо, 17 березня Росія прямо вимагала підготувати в Україні нову федеральну конституцію. В цьому документі пропонується надати російській мові поряд з українською статус другої державної мови; регіони будуть самостійно прямим голосуванням обирати органи своєї законодавчої і виконавчої влади.

Нагадаємо, 17 березня в МЗС РФ заявили, що Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання почати формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1564