Запровадження віз для росіян, які в'їжджають в Україну, - неадекватна пропозиція української влади. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив народний депутат шостого скликання, суддя, доктор філософських наук Юрій Кармазін

«Оцінка дій Росії була неадекватною, реакція на неї - також. Також неадекватною є пропозиція про запровадження візового режиму для громадян РФ. Ми зробимо візи не тільки для росіян, але й для українців, які працюють і їздять в Росію», - сказав Кармазін.

На його думку, цією пропозицією нова українська влада намагається прикрити свою бездіяльність в Криму.

«Всім зрозуміло, що нинішнє керівництво Верховної Ради здало Крим і здає далі Україну. Цікавий факт, що в Конституції АРК у статті 10 написано, що російська мова є панівною, оскільки більшість населення говорить російською. Також визнаються офіційними мовами українська та кримськотатарська. Тому брехав Путін (у заяві про введення трьох офіційних мов на території Криму. - Ред.), але наші політики йому потурали», - сказав Кармазін.

Також він вважає, що на час воєнної інтервенції потрібно було закрити кордон між Україною і РФ. «Зараз запровадження віз нічого не вирішує. Ще 27 лютого потрібно було запроваджувати надзвичайний стан. Під час НС не можна проводити референдум. Від цього всім було би добре, але, виявляється, є люди, які дуже хотіли президентські вибори. Ось і ціна виборів. У період НС не можна також проводити вибори, тобто вони повинні були бути відкладені. А як всі знають, однією з претензій була нелегітимність влади. Таке відчуття, що наша влада їм підігравала», - вважає він.

«Дні з 22 по 27 лютого, коли почали вводити «зелених чоловічків», на жаль, були витрачені на розподіл портфелів, на чвари між політичними силами, які розподіляли посади, в тому числі і губернаторів. На мій заклик до Турчинова їхати в Крим - він не відгукнувся. А тепер шукати вихід тільки у візах не правильно. Тим більше, зараз Україна ходить по світу і жебрає, просить копійки. А вартість літаків, які ми втратили в Бельбеку, близько 10 млн доларів, а їх там 20», - зазначає Кармазін.

Крім того, на його думку, найкращою пропозицією для України, яка могла би прозвучати від секретаря РНБО Андрія Парубія, голови ВР Олександра Турчинова, міністра оборони Ігоря Тенюха, було би «скласти свої повноваження і піти у відставку».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

514