Вартість оформлення «посвідки на проживання» для громадян України в Криму, які не захочуть отримувати російське громадянство, становитиме 2 тис. рублів (60 дол.). Про це на прес-конференції в Москві заявив керівник Департаменту з організації реєстраційно-паспортної роботи ФМС Росії Олександр Аксьонов.

«Та людина, яка не хоче отримувати російський паспорт (у Криму), має протягом місяця зробити відповідну заяву, і на підставі цієї заяви вона буде оформляти дозвіл на проживання... Мито 2 тис. руб. становить», - сказав Аксьонов.

Він повідомив, що такі особи повинні підтвердити факт проживання в Криму на підставі наявного паспорта. За його словами, за російським законодавством, термін дії посвідки на проживання становить не більше 5 років, але може бути й менше, якщо термін іноземного паспорта закінчується раніше.

«Термін дії посвідки на проживання не може перевищувати термін дії національного закордонного паспорта», - сказав він.

Аксьонов зазначив, що люди, які отримали посвідку на проживання, можуть користуватися усіма правами та обов'язками на рівні громадян РФ за винятком права брати участь у виборах президента РФ і бути прийнятими на роботу, яка пов'язана з доступом до державних секретів, повідомляє «УНІАН».

«Досвід у Росії щодо документування накопичений ще в 90-ті роки. Ніхто ніколи нікого не висилав, ніяких репресивних заходів не вживав. Це абсолютне право людини обирати, громадянином якої держави вона хоче стати», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, громадяни України, які не захочуть отримати громадянство РФ в Криму, будуть зобов'язані отримати «посвідку на проживання».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

820