Віктор Медведчук вважає, що введення заходів щодо економії бюджетних коштів може спровокувати активні соціальні протести в суспільстві.

«Про те, що новий уряд має намір приймати так звані «непопулярні рішення», неодноразово заявляли майже всі вищі посадові особи. При цьому наголошували, що питання стосується відсутності підвищення зарплат бюджетників і соцдопомоги, збільшення тарифів ЖКГ (що в умовах зростання ціни на газ матиме катастрофічні соціальні наслідки) та інших заходів щодо економії бюджетних коштів», - пише Віктор Медведчук у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Політик повідомляє, що вже зараз від трудових колективів працівників бюджетної сфери надходить інформація про істотне зниження зарплат. У працівників медичної сфери з квітня з окладу забирають надбавку за інтенсивність праці 800 гривень - тобто третину зарплати лікаря. Крім того,готується рішення про зняття всіх надбавок у сфері вищої освіти - професорів, доцентів та ін.

«Вони отримуватимуть зарплату на рівні старших викладачів, таким чином, реальна зарплата професорсько-викладацького складу може знизитися майже вдвічі. Зрозуміло, як це позначиться на якості освіти», - стверджує лідер «Українського вибору».

Урізання зарплат держчиновників, впевнений політик, збільшить корупційну складову в держапараті. «Коли у чиновника маленька зарплата, він активніше бере хабарі, такий же підхід виявляють і лікарі, стиснуті мізерною зарплатою», - підкреслив Медведчук.

«Складніше іншим бюджетникам. Але тепер вони добре знають «оптимальний» вихід із ситуації - активний протест. Тому якщо Кабмін наважиться на повномасштабне введення зазначених заходів, то нас усіх чекають нові хвилі соціального протесту. Можливо, ще більш руйнівні, ніж попередні», - підсумував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650