Громадяни України, які не захочуть отримати громадянство РФ в Криму, будуть зобов'язані отримати «посвідку на проживання».

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві сказав заступник керівника Федеральної міграційної служби Росії Сергій Калюжний.

«Ті громадяни України або особи без громадянства, які не захочуть отримати громадянство, паспорт РФ повинні впродовж місяця про це заявити, і їм необхідно буде отримати посвідку на проживання, і вони зможуть проживати там, де проживають зараз», - сказав Калюжний.

Також, за його словами, Росія видала вже 2,5 тис. російських паспортів на території анексованого Криму, повідомляє «УНІАН».

«На сьогодні прийнято понад 20 тис. заяв від жителів Криму на оформлення паспорта та оформлено понад 2,5 тис. документів», - сказав він, зазначивши, що в Криму проживає понад 2 млн. людей.

За його словами, в Криму паспорти видаються в 19 пунктах ФМС.

«Охочих отримати документи досить багато, утворюються черги, і зрозуміло, що люди хочуть отримати документ якомога швидше. Є паспорт у людини, тоді вона може себе спокійно почувати», - сказав Калюжний.

За його словами, державне мито за отримання паспорта стягуватися не буде.

Також він повідомив, що близько 20 тис. кримчан, які виїхали на територію РФ до анексії Криму, зможуть отримати російські паспорти за місцем проживання в РФ.

Нагадаємо, в документі про прийом Криму та Севастополя до складу РФ йдеться, що громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають в Криму, визнаються громадянами Російської Федерації.

У МЗС України заявили, що отримання громадянства РФ не означає автоматичного позбавлення громадянства України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304