Російський десант захопив у Феодосії від 60 до 80 військовослужбовців 1-го Феодосійського окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил України, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Сьогодні, 24 березня, близько 04.20 російські окупанти в Криму, грубо порушивши попередні домовленості щодо проведення переговорів про перемир'я, розпочали штурм розташування 1-го Феодосійського окремого батальйону морської піхоти Військово-морських сил ЗС України. З початком штурму на територію української військової частини з двох вертольотів Мі-8 висадився російський десант. Підтримку висадки з повітря здійснювали пара російських Мі-24. Захоплення військової частини відбувалося з використанням світло-шумових гранат тп автоматичної зброї, в тому числі кулеметів. Військові ЗС Російської Федерації оточили периметр батальйону, двома БТРами перекрили дорогу до нього і почали захоплення будівлі казарми», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що з 6.00 із території батальйону морської піхоти виїхало кілька вантажних автомобілів «УРАЛ» зі зв'язаними українськими морпіхами на борту. «За попередньою інформацією, травми різного ступеня тяжкості в результаті штурму отримали кілька українських військових. Найбільше постраждали командир батальйону підполковник Дмитро Делятицький і заступник щодо роботи з особовим складом майор Ростислав Ломтєв, яких нападники повалили на землю і били ногами в обличчя. Після чого двох українських офіцерів на вертольоті вивезли в невідомому напрямку. Російські військові не дозволили доставити постраждалих військовослужбовців ЗС України в лікувальні установи для надання необхідної медичної допомоги», - підкреслили у відомстві.

За даними Міноборони, наразі від 60 до 80 українських морпіхів затримані і перебувають фактично в полоні російських військових на території Феодосійського морського порту. «На них чиниться постійний психологічний тиск. За словами військовослужбовців батальйону морської піхоти, основною вимогою російських загарбників є примусове вивезення з території Криму на материкову Україну офіцерів української військової частини. Лише після цього з полону будуть відпущені інші військовослужбовці», - наголошується в повідомленні.

Керівництво Міністерства оборони та Збройних сил України висловлює українським морським піхотинцям слова гордості за стійкість, мужність, патріотизм і відданість присязі Українському народові.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні вранці у Феодосії російський спецназ увірвався на територію батальйону морської піхоти Військово-Морських сил Збройних сил України.

Нагадаємо, 23 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх заявив, що рішення про виведення деяких військових частин із Криму буде ухвалено найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280