Франція призупиняє військову співпрацю з Росією. Про це заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан у ході свого візиту в країни Балтії, повідомляє Reuters.

Як зазначив французький міністр, призупинення військової співпраці торкнеться проведення спільних маневрів.

Тим не менш, ніякої інформації про подальшу долю контрактів щодо постачання в Росію вертольотоносців у рамках проекту «Містраль» він не надав, передає «РБК-Україна».

Нагадаємо, 15 березня президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що Франція має намір переглянути свою військову співпрацю з Росією через приєднання Криму до Росії.

Великобританія і Німеччина призупиняють військову співпрацю з Російською Федерацією, яка виходить за рамки договірних зобов'язань.

Пентагон перегляне у зв'язку з подіями в Україні доцільність використання російських ракетних двигунів, що використовуються для запуску американських супутників на орбіту. США вирішили припинити військові відносини з Росією через військовоу агресію Москви проти України.

У ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1177