З Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном досягнуто домовленості про створення міжнародної комісії за участю представників країн-учасниць Будапештського меморандуму під головуванням ООН щодо ситуації в Криму.

Про це сказав в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов на спільному брифінгу з Генеральним секретарем ООН сьогодні в Києві.

Турчинов зазначив, що «Україна робить все для того, щоб вирішити цей жорстокий конфлікт саме мирним шляхом, і ми дякуємо ООН за сприяння в цьому».

В.о. Президента заявив, що Україна повністю підтримує необхідність присутності моніторингової групи ООН в Автономній Республіці Крим, повідомляє «УНІАН».

«Це особливо важливо в умовах, коли щодня відбуваються жорсткі провокації проти українських військових, які виконують свій конституційний обов'язок на території АРК», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 березня президент РФ Володимир Путін підписав закон про ратифікацію договору про приєднання Криму та Севастополя до Росії і федеральний конституційний закон про процедуру їх входження до складу Росії та перехідний період інтеграції нових суб'єктів Федерації.

20 березня Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

18 березня в Кремлі президент РФ Володимир Путін, голова Держради Криму Володимир Константинов, прем'єр-міністр республіки Сергій Аксьонов та мер Севастополя Олексій Чалий підписали договір, згідно з яким Крим вважається прийнятим у РФ. У зв'язку з цим у складі Росії утворюються нові суб'єкти - республіка Крим та місто федерального значення Севастополь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

939